onsdag 18 februari 2015

Boktips

Börsen fortsätter att gå bra och i skrivande stund är OMXS30 upp 12.81% fantastiskt bra men när kommer vändningen.
Kommer vändningen? i och med minusräntan så är det många privatsparare som placerar om sina räntefonder till aktiefonder vilket kommer fortsätta driva upp börsen skulle jag tro iaf.

sagt det förut men säger det igen känns jobbigt att sitta med stor del likvida medel när börsen fortsätter upp, då vill man ju vara med men får fortsätta hålla mig lugn och tänka på det långsiktiga målet.

Nu tänkte jag komma med ett boktips, mitt första tips är boken Vägen till din första miljon av Tobias Schildfat. Boken är bra men jag tycker den är lite för grundlig eller vad jag ska säga, på för låg nivå. Den är perfekt för nybörjare, inte för att jag är något proffs på något vis men, han förklarar väldigt tydligt hur fonder, strukturerade produkter mm, fungerar och det har jag iaf koll på. Så för nybörjare tycker jag absolut boken är bra sen efter att ha läst den så måste jag ändå säga att jag blir sugen på att bygga min egna pengamaskin som boken handlar om så att läsa den för att bli taggad och komma igång med sitt sparande kan jag absolut rekommendera den till. Sedan är den lätt att hänga med i och som sagt grundlig och förklarar bra så för nybörjaren rekommenderar jag den starkt.

Sedan skall jag nu börja läsa boken Framgångsrik aktiehandel- 10 vinnande strategier  av P.Nilsson, J.Torssell, J.Hellström. Boken skall som man hör i titeln komma med 10 vinnande strategier för att göra bättre affärer. Känns som en given bok att läsa, återkommer med vad jag tyckte om boken när jag läst klart den.

Nu skall jag sätta mig och kolla på slipsar på Slipslådan för att som om jag hittar något intressant.
Slipsen ovan gillar jag skarpt så kan bli att jag beställer hem den.    

2 kommentarer:

 1. Håller helt med dig angående boken av tobias. Alldeles för enkel även om den innehåller bra information.

  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja som sagt perfekt för den som skall börja spara.
   Läser du mycket investeringsböcker?
   Har du några tips kanske ?
   Med vänlig hälsning,

   Radera