lördag 28 februari 2015

Februari slut och vi fortsätter uppåt!

Ja då var även februari månad förbi och börsen fortsätter uppåt. Jag fortsätter tro att ett ras eller iaf en sättning måste komma ganska snart. Statistik från Avanza visar på att aktiehandeln är skyhög om vi jämför med förra året den här tiden, aktiehandeln ökade med hela 80% i februari i jämförelse med februari 14. Jag själv sålde av lite innehav under februari för att ha en lite större kassa om en sättning kommer som jag hoppas på.
Försäljningarna som jag gjorde var att jag klev ur Europafond Index helt och hållet med resultatet 16,7% vinst som är okej men inte alls så bra som de andra fonderna som jag har där snittet ligger på ca 37,4% uppgång. Men då jag känner att Europa både har potential och en hög risk nu när det händer lite saker med Grekland mm. så valde jag att kliva ur.
Den andra försäljningen jag gjorde var att jag sålde av 1/3 av mitt innehav i Peab, där hade jag vart med på en fantastisk resa med en uppgång på 41,5% då jag sålde på 68,75kr men som jag trodde då jag inte sålde av hela innehavet så skulle aktien kunna fortsätta upp och de gjorde den och i skrivande stund står Peab i 70,75kr.
En liten post i Ratos har köpts på kursen 59.25kr kanske inte mitt bästa köp direkt men hade relativt låg genomsnittskostnad för mina Ratos så har en genomsnittskostnad på 50,25 nu vilket känns okej.  

I och med att jag klivit ur en del från marknad samt att hela mitt nysparande inte har investerats så innebär det att jag sitter med en ganska stor mängd likvida medel i förhållande till min portfölj vilket borde gjort att min portfölj inte gått riktigt lika bra som börsen gjort,
Men min portfölj har under februari haft en utveckling på 9,7% och börsen ca 10% så det känns bra iaf.

Känns åter igen jobbigt att sitta med likvida medel när börsen rusar men jag tror och hoppas ju som jag skriver ovan på ett ras eller iaf en sättning.
Vi får se hur det blir med det men kommer sättningen så vet jag vad jag ska investera i iaf.

Nu tänkte jag presentera hur portföljen ser ut här i slutet på februari.


Fördelningen på mitt sparande ser nu i slutet på februari enligt nedan. 


Är rätt så nöjd med min fördelning nu då jag har en kassa tillgänglig om sättningen kommer men samtidigt så har jag en bra fördelning på marknaden så jag följer med bra iaf.

Nu skall jag sätta mig och kolla på golv till vårt uterum man kan ju inte bara spara man måste ju leva lite också.  Jag letar efter ett mörkare trägolv, har hittat ett på Golvshop.se  som är Sveriges största golvbutik på nätet, jag hitta ett golv som ser ut så här som det kan bli. Känns bra att beställa från golvshop.se beställde tapeter där tidigare och det fungerade bra och gratis och snabb leverans.   2 kommentarer:

  1. Tack för bra läsning, känns som vi är på ganska lika nivå. Ska absolut läsa de böcker som du rekommenderar... Mvh

    SvaraRadera
  2. Tack för att du tycker det! som det säkert märks är jag ingen van bloggare och inte heller investerare, men däremot tycker jag att de väldigt intressant och hoppas kunna bli bättre på båda bitarna.
    Skriver du själv i någon blogg?
    Läs böckerna det kan jag varmt rekommendera. Med vänlig hälsning,

    SvaraRadera