lördag 31 januari 2015

Portföljen 20150131 samt månadens sparande.

Ja då är första månaden på 2015 avklarad och börsen fortsätter uppåt. Många bolag kommer med fina rapporter eller iaf i linje med förväntningarna. Vad ska man tro om börsåret 2015 kommer vi fortsätta uppåt eller kommer ett fall på börsen som vissa tror och som jag hoppas på då jag har börjat sälja av mina fonder för att ha likvida medel när köpläget kommer. Så denna månad har det bara blivit ett litet köp i Clas Ohlson till en kurs på 125,75 som är i linje med vad jag har för genomsnitts kurs på Clas Ohlson.
Resen av mitt sparande denna månad fick ligga kvar på kontot för att köpa vid ett senare tillfälle.
Två bolag som jag håller lite efter koll på nu är Castellum som är ett intressant bolag som passar väldigt bra in i min investeringsmodell att investera i stabila bolag med bra utdelning. Castellum har höjt sin utdelning varje år sedan dess börsintroduktion 1997.
Det andra bolaget som jag håller koll på är Teliasonera som imponerar med sin höga utdelning men jag tror också aktien kan komma att gå upp en del om allt löser sig med Norge och i Turiket.
Båda aktierna tycker jag i skrivande stund är lite dyra men Teliasonera börjar närma sig köpläge tycker jag om de går under 50kr. Castellum skulle behöva krypa närmare 100-110kr för att jag ska tycka att de är köpläge.  

Nu är det även dags att presentera portföljens utveckling under januari.

Fördelning

Utvecklingen på min portfölj har vart i linje med börsen första månad på 2015.  Börsen börja fantastiskt fint med upp 7,45% och min portfölj är upp 7,9%. 
Men min förhoppning är ändå att börsen skall sjunka lite så det blir köpläge innan vårens härliga utdelningsperiod börjar.

Imorgon får vi se hur börsen kommer att gå 2015 då det är dax för Super Bowl om man tror på Super Bowl teorin iaf som ni kan läsa mer om i mitt tidigare inlägg. 

  

2 kommentarer:

 1. Har alltid varit lite sugen på Telia men tycker den är liiite för dyr, även om det är en stabil och trevlig aktier oavsett vad man sysslar med på bortaplan.
  Volvo samt Sandvik skulle jag däremot hålla mig ifrån.

  Hur ser du på Ratos?

  Lycka till med bloggandet! lägger till dig i min blogglista.
  Mvh

  SvaraRadera
 2. Volvo och sandvik är jag positiv till, tror vi kan komma att se bra siffror från dem under 2015-16. Så jag tror på dem.

  Ratos tycker jag är intressant då dem har bra kunskap på småbolag som har bra potential. Tycker Ratos är en bra långsiktig aktie, och den ger en spridning på bolag som jag iaf aldrig skulle våga köpa ett innehav i då jag är för dåligt insatt och skulle krävas för mycket tid att sätta mig in i för att våga investera. Så jag köpte i mig med rätt så bra rabatt tycker jag själv iaf.
  Hur ser du på själv på Ratos?


  Tack och självklart lägger jag till dig.

  Lycka till mot miljonen blir spännande att följa.

  SvaraRadera